Entrévärd och säljare till Vikingasommar

Statens historiska museer (SHMM) har till uppgift att främja kunskapen om och intresset för Sveriges historia och att bevara och utveckla det kulturarv som myndigheten förvaltar. Vår verksamhet ska vara en angelägenhet för alla människor i samhället. I myndigheten ingår Historiska museet och Kungliga myntkabinettet samt museiverksamheten vid Tumba Bruksmuseum. Myndigheten bedriver också arkeologisk uppdragsverksamhet i hela landet. Myndigheten har ca 200 anställda och omsätter ca 250 miljoner kronor. I sommar fortsätter Historiska museet sitt uppskattade familjeprogram på vikingatema. I år är det särskilt fokus på nordisk mytologi och myternas kopplingar till hantverk och andra vardagliga aktiviteter under vikingatiden. Verksamheten bedrivs utomhus på museets gård.

Om dig

Vi söker flera olika kompetenser till arbetslaget i besöksservice och vi ser att du helst har flera av följande kvalifikationer:

  • utpräglat serviceintresse och engagemang
  • goda kunskaper av aktiv försäljning i butik
  • praktisk erfarenhet av varuhantering och exponering
  • praktisk erfarenhet av publikundersökningar
  • goda kunskaper i svenska, engelska och gärna ytterligare språk

Du tycker om att ta kontakt och bemöta besökare och kunder. Du är kreativ, nyfiken, tycker om att sälja genom storytelling och har ett lättsamt och representativt sätt. Du är flexibel och uppskattar att arbeta i ett team. Du är en problemlösare och fungerar bra i pressade situationer men är även initiativrik i lugnare stunder. Du är en person som tycker om att ta ansvar och du står för ordning och reda i arbetet. Det är en merit om du har ett intresse för det ämnesområde som museet ansvarar för.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att genom gott värdskap välkomna, bemöta och informera besökare, genomföra publikundersökningar, rondering av entréhallen, föra aktiv varuförsäljning, varuhantering som uppackning, prismärkning, exponering, order- och lagerhantering samt viss administration. På Historiska är du en del av den berättelse som är ett museum, du är länken mellan produkterna i butiken – till utställda föremål och dess historia. Du är en del av arbetslaget som tillsammans ansvarar för ett gott värdskap och ger bästa möjliga service till besökare och kollegor internt. Arbetslaget har nära kontakt med pedagogverksamheten som har hand om visningarna och verkstäder, samt vaktbolaget Avarn. Tillsammans erbjuder vi varje besökare en museiupplevelse i världsklass.

Övrigt

Anställning under perioden 19/6-27/8 om ca 70%. I juni tillkommer några introduktionsdagar. Arbetet är schemalagt dagtid med helgarbete som en naturlig del av tjänsten.

Upplysningar om tjänsten lämnas av gruppchef Malin Löfmark, tel. 08-519 556 43. Uppgifter om anställningsvillkor lämnas av personalspecialist Emelie Gloza, tel. 08-519 556 07. Facklig företrädare för SACO-S är Nina Persson, tel. 08-519 556 51.

Din ansökan med CV skickas senast den 30 mars till Statens historiska museer, registrator@shmm.se. Ange diarienummer 211-2017-250 i din ansökan och skriv detta samt namn i ämnesraden i ditt e‑postmeddelande.