HR-specialist

HR-funktionen består av tre specialisttjänster varav en av dessa tjänster är vakant. I myndigheten finns även en löneassistent.

Ansvar och arbetsuppgifter

Du är ett bollplank och stöd till myndighetens chefer och chefsgrupper. Du kommer att ha både operativa och strategiska HR-uppgifter såsom, rekrytering, arbetsmiljöfrågor, löne- och avtalsfrågor, kultur och värdegrundsfrågor och kompetensförsörjning.

Kvalifikationer

Vi vill att du har akademisk examen, personalvetare eller motsvarande. Du har arbetat minst 5 år inom HR-området och har självständigt drivit personalfrågor och givit kvalificerat HR-stöd till chefer och ledningsgrupper. Du ska ha bred erfarenhet inom hela HR-området och gärna vara specialiserad inom något område.

Du är professionell och ser HRs betydelse för organisationens måluppfyllelse. Du har hög integritet och lätt att samarbeta med chefer och kollegor. Du har förmågan att skapa förtroendefulla relationer, är analytisk, lyhörd och prestigelös. Du har en utvecklad kommunikativ förmåga och är utvecklingsorienterad, drivande och uthållig.

Det är en fördel om du jobbat i offentliga organisationer, gärna staten, men vi ser gärna att du även tillför erfarenheter från den privata sektorn.

Meriterande

  • Medverkat i förändringsprocesser och förbättringsarbete
  • Erfarenheter av en konsultativ roll
  • Kunskaper om metoder för kartläggning och analyser inom HR

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Vi erbjuder

Ett spännande arbete som omfattar hela HR-området och där stora möjligheter finns att påverka hur HR-funktionens utformning ska se ut eftersom myndigheten befinner sig i en dynamisk process när två organisationer går samman och bildar en ny myndighet.

Anställningen är tillsvidare med provanställning om sex månader. Tjänsten avser heltid och är organisatorisk placerad i centrala Stockholm. Eftersom vår verksamhet finns i stora delar av landet så förekommer det en del resor i tjänsten.

Ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av Administrativ chef, Håkan Larsson, tel. 08-519 556 25 samt Personalspecialist Emelie Gloza, tel. 08-519 556 07. Facklig företrädare för SACO-S är Nina Persson, tel. 08-519 556 51.

Välkommen med din ansökan, cv samt personligt brev, senast 2017-10-24 till Statens historiska museer, registrator@shmm.se. Ange diarienummer 211-2017-844 på ansökan och skriv detta samt namn som ämne i ditt e-postmeddelande. Eftersom vi redan har gjort vårt val av annonsering undanber vi oss alla erbjudanden om ytterligare annonsering och kontakter från rekryte­ringsföretag.